Menu

Generel historických hodnot zaniklého města Karviná (mapová aplikace)

Výletníci mohou při procházkách v okolí šikmého kostela využívat jako průvodce novou mapovou aplikaci. Připravila ji krajská společnost Moravskoslezské Investice a Development, a. s. (MSID) ve spolupráci se spisovatelkou Karin Lednickou a Moravskoslezským krajem. Aplikace provede po původním městě Karviná, které už dnes kvůli následkům těžby uhlí neexistuje. Zájemci se mohou seznámit i s místy známými z románové kroniky Šikmý kostel.

Základem mapové aplikace je generel historických hodnot území zaniklého města Karviná, který vznikl ve spolupráci s Karin Lednickou a Janem Polakovičem ze spolku Stará Karviná. Popsáno bylo zatím 35 míst, které jsou svědkem často pohnuté minulosti území. Některá z nich zůstávala doposud veřejnosti skrytá. Proto vznikla mapové aplikace, která má zájemcům umožnit se na tato místa vydat a blíže se s nimi seznámit.

Body v mapové aplikaci znázorňují zajímavá místa v dané oblasti. Po jejich rozkliknutí se dostanete k GPS souřadnicím, krátkému popisu a kartě lokality, která se stáhne jako samostatný dokument ve formátu PDF. Karty lokalit nabízí podrobnější informace a navrhovaná opatření ke zlepšení stavu daného místa, která by mohla podpořit zájem o realizaci drobných projektů na jejich záchranu.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.