Povodně
Menu

Výstavba domova se zvláštním režimem (Domov Hortenzie, Frenštát)

logo NPO MPSV

Finanční zdroj

Národní plán obnovy – komponenta 3.3 Modernizace služeb zaměstnanosti a rozvoj trhu práce (vlastník komponenty – Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR)

Cíl projektu

Cílem projektu je zvýšení kapacity pobytové služby domova se zvláštním režimem v okrese Nový Jičín v Moravskoslezském kraji. K navýšení kapacity dojde díky výstavbě nového dvoupodlažního objektu v areálu Domova Hortenzie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Podaří se tak uspokojit alespoň částečně vysokou poptávku, která převyšuje stávající kapacity obdobných zařízení nabízející stejné sociální služby. Domov budou využívat osoby starší 60 let, kteří trpí stařeckou nebo Alzheimerovou demencí, či mají sníženou soběstačnost z důvodu jiného typu demence. Jedná se o klienty jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby a jsou zcela závislí na její péči. Realizací projektu dojde k navýšení kapacity pobytových sociálních služeb o 30 osob.

Celkové výdaje projektu

160 696 720 Kč
z toho dotace EU 80 000 000 Kč

Na projekt je poskytována finanční podpora z Evropské unie – finanční prostředky Nástroje pro oživení a odolnost (RRF) v rámci Národního plánu obnovy (MSPV)

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.