Povodně
Menu

UNIFHY – Sjednocení politik na podporu zavádění zeleného vodíku k dekarbonizaci Evropy

logo UNIFHY

Operační program

INTERREG EUROPE

Cíl projektu

Projekt UNIFHY má za cíl přispět k podpoře strategií EU a k posílení hospodářské, sociální a územní soudržnosti v regionech EU. Partnerství zajistí přenos znalostí mezi více a méně vyspělými regiony v rámci přechodu k budoucí zelenější Evropě.

Přestože podíl obnovitelné energie na úrovni EU rychle roste, emise oxidu uhličitého na celém světě stále rostou. To znamená, že všechny země musí zvýšit své úsilí o dekarbonizaci energetického sektoru, hlavním úkolem je snížit fosilní paliva v odvětvích konečné spotřeby, zejména v průmyslu a dopravě.

Soubor návrhů zahrnutých v balíčku Fit for 55 poskytuje soudržný a vyvážený rámec pro dosažení cílů EU v oblasti klimatu a konkrétně zahrnuje přechod od plynu k obnovitelným a nízkouhlíkovým plynům, včetně vodíku, a návrh revize trhu s plynem v EU.

Projekt UNIFHY sdružuje partnery ze všech částí Evropy se společným cílem vytvořit lepší prostředí pro zavádění a rozšiřování ekologických vodíkových ekosystémů. Projekt pomůže objasnit aktuální stav v různých partnerských regionech a jako takový usnadní identifikaci budoucích příležitostí pro spolupráci. V rámci projektu UNIFHY budou vzájemně analyzovány rozvojové strategie v 6 regionech EU a poskytována zpětná vazba tvůrcům těchto strategií.

Aktivity projektu

Partneři projektu

Vedoucí partner: Ostatní partneři:

Doba realizace projektu

duben 2024 – červen 2028

Celkové výdaje projektu

1 475 028 eur
z toho výdaje v MSK 192 778 eur
dotace EU pro MSK 154 222 eur

UNIFHY | LinkedIn

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.