Menu

Tisková zpráva – Znáte výjimečného pěstouna? Nominujte ho na ocenění

Moravskoslezský kraj dlouhodobě podporuje náhradní rodinnou péči. Jedním z kroků, jak na ni upozornit, je ocěňování pěstounů, které se koná v rámci projektu Dejme dětem rodinu. Stejně jako v předchozích letech kraj poděkuje třem pečujícím náhradním rodičům. Ocenění jim předá náměstek hejtmana kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil na akci Dny rodin, která se bude konat v září letošního roku.

„Je to velmi jednoduché. Každé dítě by mělo vyrůstat v přirozeném rodinném prostředí. Je to nejlepší pro jeho zdravý vývoj, je to nejlepší pro společnost. Proto tak intenzivně podporujeme náhradní rodinnou péči. Věříme, že setkání s příběhy pěstounských rodin může některé lidi inspirovat nebo namotivovat, aby se i oni ujali dítěte, které z nějakého důvodu nemůže být se svou biologickou rodinou a vyrůstá v dětském domově. V Moravskoslezském kraji jsme v této oblasti poměrně úspěšní, moc bych si přál, aby se nám i nadále dařilo naplňovat hlavní vizi našeho projektu Dejme dětem rodinu,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a vyzval všechny, aby nominovali pěstouny, o kterých si myslí, že by si ocenění zasloužili.

Lidé mohou své nominace posílat do 30. června 2022 na e‑mailovou adresu renata.seveckova@msk.cz. Měli by jimi navržené pěstouny představit, stručně popsat jejich příběh a přístup. V nominaci nesmí chybět kontaktní údaje pěstounů, tedy jméno, e‑mailová adresa a telefonní číslo.

„Ochota nabídnout zázemí, péči a lásku dítěti, které by jinak muselo žít v dětském domově, je úžasná. Pěstouni mají velké srdce, neskutečnou obětavost a často obrovskou trpělivost. Díky našim oceněním se setkáváme se silnými příběhy, které si zaslouží pozornost a uznání. Jejich aktivní přístup a odhodlání pomáhá náhradní rodinnou péči rozvíjet,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.