Tisková zpráva – Studenti karvinského gymnázia budou mít podmínky pro hodiny tělocviku skoro jako profesionálové

Sportovní areál Gymnázia Karviná prošel důležitou rekonstrukcí. Gymnazisté budou mít hodiny tělocviku na nové běžecké dráze, nové mají i rozcvičovací plochy, určitě ocení i v dnešní době oblíbené workoutové hřiště. Díky téměř osmimilionové investici se výrazně zlepšila kvalita i bezpečnost areálu.

„Doba škvárových běžeckých drah je už dávno pryč. Jsou náročné na údržbu, ale hlavně nenabízejí takové podmínky pro výkon jako moderní umělé sportovní povrchy. Běžecká dráha karvinského gymnázia byla stará více než čtyřicet let, byla prohliněná, zanesená travními nálety, a její zchátralý stav měl jistě vliv i na výsledky mladých sportovců. Ve špatném stavu byly i plochy uvnitř dráhy, takže celková rekonstrukce byla rozhodně na místě. Věřím, že nové moderní sportoviště zvýší chuť středoškoláků sportovat a pozitivně ovlivní i jejich výkony,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a doplnil, že sportoviště dostalo i nové fotbalové hřiště a rozcvičovací plochy, prostor pro streetball, skok do dálky a vrh koulí. Novinkou areálu je pak také workoutové hřiště.

Rekonstrukce začala v září minulého roku. Kvůli počasí byly práce v zimě přerušeny a pokračovaly pak od dubna, hotovo bylo letos v květnu. Zhotovitelem stavby byla společnost Pavlacký, s.r.o., „Gymnázium se tak může pochlubit moderním venkovním sportovištěm, které se bude snadno udržovat, a které bude také mnohem bezpečnější než to původní. Náklady byly vyčísleny na 7,7 milionu korun, ze svého rozpočtu je pokryl Moravskoslezský kraj. Další 1,7 milionu korun gymnáziu kraj poskytl na úpravy vnitřní tělocvičny. Ta dostane novou sportovní podlahu a obložení stěn, hotovo bude někdy uprostřed prázdnin,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania.