Menu

Tisková zpráva – Soutěž School Friendly ocenila firmy za spolupráci se středními školami

Spolupráce firem se středními školami a zavádění prvků duálního vzdělávání je trendem, který je výhodný jak pro studenty, tak pro zaměstnavatele. Je také důležitý pro zvyšování kvality vzdělávání na odborných školách. Soutěž School Friendly toto propojování oceňuje. Slavnostní vyhlášení výsledků letošního kola soutěže se uskutečnilo v rámci konference personalistů, kterou v Ostravě ve spolupráci se Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje pořádal Svaz personalistů ČR.

Na konferenci personalistů se sešlo 120 HR manažerů a HR manažerek z Moravskoslezského kraje. „Problémy v současném HR se dají snadno shrnout do tří okruhů. Permanentní nedostatek zaměstnanců, ne zcela dokonalý systém vzdělání a motivace a benefity, které opravdu budou táhnout zaměstnance dopředu,“ řekl prezident Svazu personalistů ČR Petr Otáhal.

Součástí HR konference bylo také vyhlášení ocenění School Friendly 2021. To, že je vzdělávání mladých lidí a spolupráce firem se školami klíčová pro rozvoj celého regionu, potvrdila i účast náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislava Folwarczneho. „Zkušenosti nasbírané v reálných provozech jsou pro středoškoláky velmi důležité a mohou pozitivně ovlivnit jejich budoucnost po absolvování střední školy. Firmy si totiž mezi žáky mohou vytipovat své budoucí zaměstnance, a naopak absolventi mají jasnou představu o tom, co je v jejich budoucím zaměstnání přesně čeká. To je důvod, proč už několikátým rokem na krajských odborných školách zavádíme prvky duálního vzdělání a proč s vybranými firmami navazujeme v této oblasti partnerství. Spolupráce s nimi je pro naše střední školy cenná, proto jsem rád, že jsme některým z nich mohli v rámci soutěže School Friendly poděkovat,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Vítězem v kategorii FIRMA se stala společnost Ferrit, s.r.o., v kategorii ŠKOLA – Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského v Ostravě. Byly uděleny i zvláštní ocenění za partnerství – Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ v Opavě a společnost Knappe s.r.o; Obchodní akademie Český Těšín a firma beSURE, s.r.o. Cenu magazínu Positiv Business and Styly za Pozitivní počin v oblasti spolupráce získala firma TATRA Truck, a.s. a OŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.