Menu

Tisková zpráva – Škola v Třinci v Jablunkovské ulici má nové pracovní a šicí dílny

Krajská organizace pro žáky se speciálně vzdělávacími potřebami má po rekonstrukci dílen. Škola dostala také novou schodišťovou plošinu. Moravskoslezský kraj tak pokračuje v modernizaci svých škol a školských zařízení s využitím evropských prostředků. Projekt v třinecké škole vyšel na 1,7 milionu korun.

“Vzdělávání žáků se speciálně vzdělávacími potřebami má svá specifika. Práce s těmito dětmi bývá náročnější a vyžaduje kvalitní zázemí pro výuku i další pomůcky, jako je například schodišťová plošina. Jsem rád, že se nám daří naše školy a školská zařízení postupně modernizovat. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Třinec má tak nově vybavené pracovní a šicí dílny, které poslouží jako tréninkové pracoviště pro aktivizační opatření či tranzitní program. Nácvik motorických dovedností je pro vzdělávání většiny žáků této školy naprosto zásadní,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny. Vyčíslil, že projekt vyšel na 1,7 milionu korun. Evropská dotace pokryla 85 % uznatelných nákladů, dalších 5 % přispěl stát. Z krajské pokladny šlo na projekt celkem 400 tisíc korun.

Modernizace dílen byla zahájena v roce 2021, spočívala ve stavebních úpravách dvou místností, do kterých bylo následně pořízeno nové vybavení. Dílny tak mají zbrusu nové dílenské a pracovní stoly, židle, skříně, tabule, ICT vybavení, ale také stolní vrtačku.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.