Menu

Tisková zpráva – Kraj přispěje na software, který zajistí, aby se humanitární pomoc dostala těm, kteří ji opravdu potřebují

Vývoj speciálního softwaru, který pomůže účinně a efektivně zabránit případnému zneužívání potravinové a humanitární pomoci, finančně podpořili radní Moravskoslezského kraje.

Z rozpočtu Moravskoslezského kraje tak půjde 200 tisíc korun na účet Potravinové banky v Ostravě. Potravinová banka každoročně nasbírá a zdarma daruje potřebným lidem více než 500 tun potravin a dalších komodit.

„Humanitární pomoc je zvlášť potřebná v této době, kdy rychle rostou ceny komodit na trhu a potýkáme se s přílivem válečných uprchlíků z Ukrajiny. Spousta lidí se tak dostává do velmi těžké životní situace a potřebují bezplatnou pomoc. Důležité ale je, aby se tato pomoc dostala těm potřebným a nedala se zneužít. Proto podporujeme vývoj softwaru, díky kterému se opravdu dostane tam, kam má,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Dodal, že Moravskoslezský kraj tak navázal na 200tisícovou finanční podporu Diecézní charity ostravsko-opavské s provozováním prostor pro potravinovou a materiální pomoc, o které rozhodli krajští zastupitelé letos v březnu.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.