Menu

Tisková zpráva – Hukvaldy se příští týden promění v pohádkový hrad. Do Moravskoslezského kraje opět míří filmaři

Na hradě Hukvaldy se bude v pondělí natáčet pokračování úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase. Film podpořil Moravskoslezský kraj, přispěl na něj půl milionu korun.

„Náš kraj nabízí nespočet zajímavých míst i talentovaných lidí a jsem moc rád, že se v posledních letech zájem filmařů o náš region zvyšuje. I letos jsme proto z dotačního programu podpora natáčení audiovizuálních děl v Moravskoslezském kraji rozdělili mezi připravované projekty skoro pět milionů korun. Peníze tak jdou na pronájem lokací, zapůjčení rekvizit, nebo například na zaplacení komparzu. Natáčení filmů posiluje ekonomiku a zároveň pomáhá na náš kraj upozornit jako na místo, které má co nabídnout,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo s tím, že kraj rozdělil peníze letos mezi šest produkcí a podpořil tak natáčení několika filmů, seriálu, a právě i připravovaného pokračování pohádky Princezna zakletá v čase.

Snímek bude kombinovat prvky pohádky a fantasy stejně jako první díl. „U pokračování jdeme ještě dále do fantasy. U prvního dílu jsme viděli, že to funguje a že to zaujalo i ty nejmenší,“ upřesnil režisér filmu, Petr Kubík.

Hlavní postavou druhého dílu se stává alchymistka Amélie (Eliška Křenková), která se společně se svojí nejlepší kamarádkou princeznou Ellenou (Natália Germáni) a princem Janem (Marek Lambora) vydává do alchymistického města zvaného Ayra. Alchymistka Amélie se bude v průběhu celého filmu setkávat se svým minulým já. Eliška Křenková si tedy zahraje dvojroli! „Minulá Amélie slouží té Současné jako zrcadlo, aby jí ukázala, jak moc se vzdaluje sama sobě. Celý příběh jsme totiž postavili na hlubokém morálním dilematu dospívající dívky, která se musí vypořádat s nově nabytou mocí,“ říká scénárista Lukáš Daniel Pařík.

Pohádka se natáčela napříč celou Českou republikou, Hukvaldy filmařům poslouží pro záběry začátku finální bitvy a některých soubojů. „Jako komparz využijeme i známé influencery, kteří si na vlastní kůži vyzkouší, co natáčení obnáší a zážitky lidem následně zprostředkují na sociálních sítích,“ uvedl Robert Černý z QQ Studia Ostrava.

Celá postprodukce pohádky se pak zpracovává v Ostravě, a to včetně vizuálních efektů, triků a zvuku. Snímek půjde do kin ještě letos před Vánoci. Premiéra se chystá na 17. 11. 2022.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.