Menu

Tisková zpráva – Domov Jistoty má nové sídlo. Změny prostor umožní rozšíření služeb domova seniorů

Administrativní část bohumínského Domova Jistoty se přesouvá do nové zrekonstruované budovy. Původní objekt, kde měla krajská organizace kanceláře, využije Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje. Přestěhuje do něj zázemí, které zatím sídlí v provozní budově Domova Jistoty. Záchranáři uvolněné prostory následně umožní další rozvoj sociální služby.

„Podařilo se nám vytvořit takové kolečko, na jehož konci budou nové volné prostory Domova Jistoty. Ty budeme moci využít například na rozšíření kapacity domova pro seniory nebo vybudování společenské místnosti. Změny jsou ve výsledku výhodné pro všechny zúčastněné strany. Město Bohumín nám darovalo budovu na ulici Slezská, pro kterou nemělo využití, a která tak zbytečně zatěžovala městskou pokladnu. Domov Jistoty si získanou budovu za 2,8 milionu korun zrekonstruoval a přesunul do ní sídlo administrativy. Uvolněné prostory se pak hodí bohumínským záchranářům, kteří do nich přesunou své zázemí a budou ho moci napojit na stávající garáže,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a doplnil, že záchranná služba pro své zázemí nyní využívá prostory Domova Jistoty. Tyto prostory, které jsou součástí provozní budovy domova pro seniory, se v dohledné době uvolní a domov je využije pro zvýšení kvality poskytované péče.

„Budovu, kterou nám darovalo město, jsme zrekonstruovali, změnili jsme dispozice jednotlivých místností, vyměnili podlahy, omítky a všechny elektrorozvody. Také jsme vybudovali nové sociální zařízení. V nových krásných prostorách budou mít naši zaměstnanci velmi příjemné prostředí. Těšíme se také na další změny, kterých už využijí i klienti našeho domova. Až se záchranáři ze zapůjčených prostor v našem domově vystěhují, čeká nás další rekonstrukce. Rádi bychom se už pustili do přípravy projektové dokumentace, abychom byli na rekonstrukci připravení a spustili ji bez zbytečných průtahů,“ sdělila ředitelka Domova Jistoty Jiřina Zdražilová.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.