Menu

Jednali jsme se sousedy ze Slezského vojvodství o naší vzájemné spolupráci

Intenzivnější spolupráce v oblasti cestovního ruchu, ochrany ovzduší, transformace regionů, ale také vodíkových technologií byla hlavním tématem společného jednání maršálka Slezského vojvodství Jakuba Chełstowského a jeho kolegů s hejtmanem Ivo Vondrákem a zástupci Moravskoslezského kraje. Jednání s našimi severními sousedy se uskutečnilo v úterý 11. dubna 2023 na krajském úřadu v Ostravě.

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák přijal maršálka Slezského vojvodství Jakuba Chełstowského

Zástupci obou krajů si navzájem představili nejen současnou situaci ve vybraných oblastech, ale i své plány a vize. Přednesli rovněž možnosti dalšího vzájemného postupu, např. v oblasti transformace regonů by mohly být vytvořeny společné pracovní skupiny, které by nejen vyhledávaly vhodné programy a otevřely nám tak další možnosti naplňování našich vizí, ale které by i propojovaly společná témata: energetiku, sociální inkluzi, vzdělávání a podporu mládeže. Hejtman kraje Ivo Vondrák také poukázal na možnou podporu odborného vzdělávání, které bylo spíše na okraji zájmu.

Proběhlo jednání se zástupci Slezského vojvodství

Všichni přítomní se shodli na tom, že naše regiony jsou si velmi blízké, máme podobné vize i plány a je v našem společném zájmu se propojit při jejich realizaci. „Naše regiony jsou si velmi podobné. Opravdu vnímám, že je zde velká vůle a chuť se nadále společně setkávat a podporovat se v našem úsilí, za což jsem upřímně rád,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák na závěr celého jednání.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.